DE EERSTE WEEK

13 tot en met 19 November

Vrijdag de dertiende November is onze prachtige, lieve zoon geboren: SEM ! Donderdagmiddag werd tijdens een bezoek aan de verloskundige Brenda gestript, dit betekend dat meestal de bevalling binnen 24 uur op gang komt. Nou dat was in ons geval al na 4 uur. Om half 8 kreeg Bren al wat last van de buik. Oma heeft Jesse uit voorzorg rond 21 uur opgehaald, zodat hij lekker bij oma kon slapen, voor het geval dat. En inderdaad om 22 uur zaten we al in het ziekenhuis. Aangekomen in het ziekenhuis eerst allerlei testen en de weeen volgden elkaar steeds sneller op. In het begin ging de ontsluiting redelijk snel naar 5 centimeter, maar bleef daarop hangen. Dus het scenario van de bevalling van Jesse schoot alweer door ons hoofd. Gelukkig werd om 02:30 besloten om een keizersnee te gaan doen. Om 3:00 naar de OK, Brenda verdoofd dmv een ruggeprik, dus zij was er wel bij dit keer. Ik stond er natuurlijk ook weer met mijn neus bovenop.

Uiteindelijk werd Sem om 3:28 gehaald. Brenda heeft hem even kunnen zien wat voor ons twee wel even een emotioneel moment was. Helaas moest Sem alweer snel naar de kinderarts die wat testjes met Sem ging doen... Tien vingers, tien tenen enz. enz. Alles zit erop en eraan, alles goed !! Gelukkig maar, Brenda naar de uitslaapkamer, waarna ik met Sem al naar de kamer ging waar Bren en Sem een aantal dagen zouden blijven. Ik heb ruim een uur met Sem kunnen knuffelen, super was dat ! Zo'n klein mannetje. Daar is Jesse nu een reus bij :)

Uiteindelijk kwam Brenda ook naar de kamer en kon ze eindelijk Sem bij haar houden. Omdat met Sem alles goed is slaapt hij gezellig bij Bren op de kamer. Nadat we het samen over de bevalling hebben gehad, heerlijk geknuffeld met Sem, de opa's en oma's hadden gebeld, ging ik om 6:00 naar huis.

Een uurtje kunnen slapen, douchen en op naar opa en oma om Jesse op te halen. Die wilde nu wel eens zijn broertje zien. 9 Maanden zitten wachten en maar wijzen naar mama's buik wilde hij hem nu wel eens in het echt zien. In het ziekenhuis aangekomen vond Jesse het wel een beetje gek, maar Sem heeft heel veel kusjes en aaitjes van hem gehad, hij vond het wel heel erg interessant zo'n klein mannetje. Jesse ging met opa en oma mee terug, en ik bleef nog even bij onze kleine kruimel en Bren. Heerlijk gerelaxed met Sem in een comfortabele ligstoel, toen uiteindelijk mijn slaaptekort echt merkbaar was. Om 12:30 naar huis gegaan om even bij te slapen. Dat werd uiteindelijk een veel te kort uurtje. Ondertussen was Jesse met oma en Jonny nog naar Bren en Sem gegaan. Maar Jesse was een beetje vervelend en het een beetje zat dat heen en weer gesleur. Het werd een niet al te lang bezoekje... Ik even douchen en boodschappen doen. Foto's af laten drukken en Jesse opgehaald. Jesse vond het heerlijk om weer thuis te zijn. Wilde gelijk naar boven om te kijken of zijn broertje daar was, maar helaas het bedje was leeg. Jesse fijn gespeeld, lekker gegeten en toen weer in de auto om mama en Sem een kus te geven. Dat vond hij erg leuk en heeft Sem weer heel veel kusjes gegeven. Opa en oma Kip waren er ook. Toen kwam oma Vis met ome Michel. Ik ben met Jesse kort daarna weggegaan, even thuis nog Bob de Bouwer gekeken, geknuffeld met Jesse en hem naar bed gedaan. Hij sliep meteen. Ik ben er uiteindelijk om 21 uur ingegaan... Het was een zware eerste dag.....

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S VAN SEM'S GEBOORTEDAG

 

14 NOVEMBER 2009

De hele nacht supervast geslapen, maar liggen zweten in mijn bed, en spierpijn, de volgende ochtend toen ik om half 7 wakker werd. Dus ik vreesde het ergste: griep ?? Ik temperatuur opnemen 38,6... Eerst maar gauw douchen, Jesse sliep nog. Eenmaal uit de douche werd mijn mannetje ook wakker. Nog een keer temp opnemen... 38,6.. Balen, dus toen ik 's morgens Bren had gebeld om te vragen of ik mocht komen, had ik eigenlijk al besloten om niet te gaan. Ten eerste voelde ik me niet lekker, maar ik vond het ook erg fijn om Jesse eens flink wat aandacht te geven na afgelopen twee dagen. Dus lekker gekeuveld met Jesse, smikkelen, spelen boekjes lezen enz. Jesse om half 12 naar bed gedaan, beetje huis opgeruimd enz. Ik voelde me al een stuk beter.. Temp: 37,4.. Da's mooi, dus toen Jesse wakker werd heb ik hem naar opa en oma gebracht en ben richting Bren en Sem gegaan.

Ik heb ze uit voorzorg niet aangeraakt. Het deed me natuurlijk erg goed om mijn lieve vrouw en zoontje weer te zien. Hij huilde wel veel. Uiteindelijk kreeg hij extra voeding en toen was meneer tevreden en ging lekker slapen. Op een gegeven moment begon hij weer te huilen, bleek zijn luier vol te zitten. Hij werd gelijk getemperatuurd en bleek dat hij koorts had: 38,5. Teruggelegd in zijn bedje nu zonder kruik, en twee uur later zouden ze zijn temperatuur weer opnemen. Ik ging ondertussen weer naar huis, even wat eten. Jesse bleef bij opa en oma eten. Toen ik klaar was ging ik Jesse ophalen om met hem naar mama en kleine broer te gaan. Dat vond Jesse wel leuk. Hij vind zijn broertje zoooooo lief. En ook mama mist hij erg, dus die kreeg ook een superknuffel. Ik had Thomas de Lokomotief opgezet voor hem en hij ging rustig kijken. Opa en Oma Vis kwamen ook nog langs, dus opa moest met Jesse treintje (Thomas) kijken :) De tweede temperatuur was minder maar nog te hoog dus de kinderarts zou komen kijken. Helaas werd hij weggeroepen voor een keizersnee, waardoor ik met Jesse naar huis ging, en ik het wel horen zou via Bren. Met Jesse weer heerlijk gespeeld, samen met papa gerelaxed en op de bank Bob de Bouwer gekeken en uiteindelijk het kereltje naar bed gedaan.

Ik hoorde de telefoon beneden gaan, maar was nog met Jesse bezig. Zag een gemiste oproep en belde Bren terug. Nam niet op dus opa en oma Vis gebeld, die daar nog waren. De kinderarts was geweest en had niet zo'n leuk nieuws. Gelukkig wilde opa en oma hierheen komen zodat Jesse in zijn bed kon blijven. Eenmaal aangekomen ging ik als een speer richting Blaricum... De kinderarts wilde Sem uit voorzorg anti biotica geven en aan de monitor zetten, wat betekend dat Sem niet meer bij Brenda kan liggen, maar naar de kinderafdeling moet. Hetzelfde scenario hebben we destijds met Jesse ook al gehad. Dus ook Sem nu onder de plakkers, infuusje en een kathetertje. Ze vermoeden dat het een infectie aan de urinewegen is, maar kunnen pas dinsdag uitsluitsel geven.. Als zijn temperatuur goed is en stabiel blijft zou hij morgen wel weer bij Bren op de kamer mogen. Helaas betekent het dat Sem en mama niet eerder dan woensdag thuis zullen komen, en in het ergste geval moet Sem tot volgende week maandag aan de antiobiotica blijven, en komt dan pas dinsdag thuis. Dat is voor ons wel een MEGA domper, en balen er erg van. Aan de andere kant is Sem in goede handen. Het is echt een superlief mannetje. Heeft af en toe lachstuipjes, dat is zo leuk. En Jesse vind hem ook erg leuk. Zit dan tegen het wiegje van Sem te kloppen, zodat die wakker wordt en Jesse lachen.. Al met al zal het weer een weekje van heen en weer crossen worden met een hoop geregel.... Ik kan nu alleen nog uitkijken naar de dag dat Familie van den Hoek compleet thuis is..... OET MOR'N

FOTO'S STAAN HIER

 

 

 

15 NOVEMBER 2009

Vannacht was weer een kort nachtje. Jesse is erg van slag door het gebeuren, en mist mama heel erg. Even na twaalven werd hij huilend wakker en riep om zijn moeder... Huilen van verdriet deed hij. Maar gezellig bij papa in het grote bed gekropen. Daar viel hij weer in slaap om vervolgens om half 6 wakker te worden... Ook nu ging hij weer op mama's kussen liggen naar de deur wijzend, in de hoop als hij maar lang genoeg riep, mama wel naar binnen zou komen. "Lekker" vroeg uit bed dus met mijn mannetje. Pap eten, spelen enz. Tegen achten had ik hem bij opa en oma gebracht, en ging zelf onderweg naar Brenda en Sem. Rond half negen kreeg Sem zijn voeding. Het is een gulzig mannetje want in de twee dagen dat hij oud is, krijgt hij dubbel zoveel voeding, en hij laat geen druppel over. Heeft al iets van zijn vader :).. Ook zijn temp blijft redelijk stabiel, dus we hebben niets te klagen. Zo zijn Bren en ik de hele ochtend samen gezellig aan het rommelen geweest. Naar Sem, kolven, eten foto's kijken... Rond twee uur kwamen opa, oma en Jesse langs. Jesse vond het alweer gek dat zijn broertje niet meer bij mama lag. Wel even een paar flinke knuffels met mama natuurlijk. We gingen met z'n allen bij Sem kijken. Eerst papa. mama en Jesse. Jesse vond het wel leuk om zijn broertje weer te zien, maar ook een beetje gek. Zo'n broertje met van die slangetjes aan zijn lichaam.. Dus Jesse had het al gauw gezien. Om de beurt even opa en oma kijken en toen ging Jesse met opa en oma nog even keten op de gang en in de lift. Ondertussen gaven wij Sem zijn voeding en de nodige knuffels en kussen. Want een lieverdje is het zeker !! Brenda kreeg wat rust, want ik ging met Jesse naar huis, zodat hij ook weer eens met zijn brandweerauto's en treinen kon spelen. Natuurlijk kwam Bob* ook nog even langs.

Tegen vijfen ging ik met hem de snackbar in om patatjes te halen. Dat was natuurlijk een groot feest. Eenmaal thuisgekomen gingen na de nodige oeh's en aah's de frietjes en kroket naar binnen. Op zo'n moment zit je extra te genieten van zo'n mannetje. Zo lekker te eten van die patat alsof het een zeven gangen menu uit een 5 sterren restaurant is. Als je dan naar Jesse zit te kijken, kan je volop genieten van dat kereltje.. heerlijk !! Nog even getatuut tatuut met zijn brandweerauto's en toen kwam het moment om naar bed te gaan. Dat ging allemaal goed. De standaardrituelen van de muziekjes en het dansende spook ging hij liggen.... Totdat de deur dicht ging en het kereltje in een hevig snikken uitbarstte... Het even aangekeken. Ondertussen kwam opa Vis binnen die even op Jesse zou passen zodat ik nog even snel een tochjte naar Blaricum kon maken. Maar Jesse bleef huilen, dus ik heb hem maar uit bed gehaald, en is hij gaan spelen met opa. Later kwam oma er ook bij en samen hebben ze hem naar zijn bed gebracht.

Ondertussen was ik alweer bij Brenda en Sem. Eerst nog even de kolfmachine aan, om daarna Sem te verwennen met overheerlijke moedermelk. Ik heb hem zelf voor het eerst een flesje gegeven, wat naturlijk super was. Uiteraard alles weer opgedronken. Na een flinke boer kwam er wat mee, wat op papa's shirt belandde.. Een aandenken voor thuis hahaha... Kort daarna is hij lekker ingestopt om te gaan slapen. Dat leek mij ook een goed idee, dus Brenda even op weg geholpen met pyama, alles klaarzetten enz.. Toen een dikke kus en tot morgen....

Eenmaal thuis belde Brenda me alweer met het nieuws dat de kinderarts geweest was en dat er niets vreemds is ontdekt. Nu kan het dus nog zijn dat ie een infectie heeft, maar daar horen we dinsdag pas wat over. De laboratoria hebben het erg druk ivm de Mexicaanse griep, dus dat kost even tijd, helaas. Maar de arts was gelukkig zeer positief. Jesse slaapt nog steeds, iets wat ik nu ook ga doen... Weer een dag dichterbij de thuiskomst van Sem en Brenda.......

FOTOOOO'S

 

16 NOVEMBER 2009

Jesse en ik hebben ons verslapen vandaag. Het is dat hij wakker werd om 7:15 anders waren we te laat geweest. Dus als een speer aangekleed, Jesse ook en op naar opa en oma. Daar zijn ontbijt gemaakt en hup de auto weer in richting Blaricum. Net op tijd om Sem's eerste voeding mee te maken. Het was weer super om hem weer te zien. Je mist zo'n mannetje al snel. Hij verandert ook met de dag en gaat toch ook meer op Jesse lijken. Het is een superlief mannetje, en hij is nu ook veeeeel tevredener dan de eerste twee dagen. Ook zijn voeding is weer omhoog gegaan.

Na de voeding en nodige knuffels, heb ik Bren even achter gelaten, en ben naar hetgemeentehuis in Eemnes gereden om Sem aan te geven. Dat is toch wel erg leuk om dat als trotse papa te doen. Hij staat nu officieel bekend en in ons trouwboekje bijgeschreven. Erg leuk, en er is nog meer plek in het boekje ;) Eenmaal terug in het ziekenhuis was het zowat alweer tijd voor Sem zijn badje. Het uitkleden vond ie niks, zeker omdat hij natuurlijk alweer honger had. Maar toen ie eenmaal in het warme water lag, waande hij zich weer even terug in die lekkere warme buik van mama.. Uit het water getild worde was natuurlijk helemaal niet leuk, en vond hij het wel eens tijd om te eten. Bij mama aan de borst ging het goed en dronk er 25 ml uit ! Dus dat is heel goed, maar niet genoeg voor het hongerige kereltje, dus nog 15 ml afgekolfde melk erbij en meneer kon tevreden gaan liggen. Ik heb hem toen heel lang geknuffeld en tegen me aan gehouden. HEERLIJK! Daarna even gegeten, Brenda geholpen met afkolven en toen ben ik huiswaarts gegaan.

Boodschappen gedaan, de trouwkaartjes besteld en langs de makelaar voor inschrijving op nieuw te bouwen huizen..Yhuis nog wassen en stofzuigen en toen pijlsnel naar opa en oma om Jesse op te halen. Ok half drie was ik thuis met mijn grote vent en hadden we een heerlijke papa middag. Alleen mar gespeeld, gedanst en gek gedaan. Dat heeft Jesse wel even nodig want hij is helemaal in de war en vaak zeer verdrietig. Ik kan de keuken niet in of hij gaat huilen, dus hij helpt tegenwoordig maar met de was, vaatwasser enz. Hij mocht ook weer eens de kippen en konijnen voeren, en hij had schik voor 10. Ook weer eens gekookt, lekker witte bonen in tomatensaus met een saucijs. Dat vind hij altijd erg lekekr en had zijn hele (volle) bord leeg. Nog een chocoladevla erna en het mannetje was weer blij. Toen ik zei dat we naar mama gingen was hij helemaal blij en stond gelijk met zijn jas klaar! Dus dat viel me mee, want meestal is weggaan een drama de laatste dagen. In het ziekenhuis toen hij mama zag was hij toch weer verdrietig en in de war. Wel erg logisch, maar ook zielig. Ik ben gauw met Jesse bij Sem gaan kijken. Jesse vond dat erg leuk en vind dat kleine broertje wel erg interessant. Gelijk weer de nodige aaien en kussen. Terug bij mama kwamen opa en oma Vis kwamen ook even langs. Dat vond Jesse ook wel weer een beetje vreemd. Oma had een autospeelkleed mee voor Jesse, maar het meest leuke was toch wel een (spuit) fles water. Nog even met Jesse bij Sem gekeken en toen maar Bob de Bouwer opgezet en met hem gekeken terwijl opa, oma en Bren bij Sem waren. Nog even spelen en weer naar huis. Dat vond Jesse maar weer niks.

Toen we thuis waren speelkleed uitgerold en dat was een groot succes. Dus Jesse was blij en zo nog een uurtje gespeeld. Toen een poging gedaan om Jesse naar bed te doen, maar met behoorlijk wat tegenstribbelingen ging hij liggen. Via de babyfoon hoorde ik hem liedjes zingen en na 5 minuten was het stil... Pfffff heerlijk :)

Morgen een belangrijke dag. Da is de uitslag van de kweek er en krijgen we te horen of Sem door moet met de anti biotica. Zo niet dan mogen ze al snel naar huis. Moet hij het wel afmaken dan zullen ze pas zaterdag of zondag thuis komen. Het gaat echt supergoed met Sem. Hij is bevrijd van alle slangen en snoeren. Alleen het infuus heeft hij nog aan zijn hand, waardoor ze hem dan om de drie uur anti-biotica met een spuit kunnen geven. Allemaal goed nieuws dus. Het is een heerlijk mannetje en ik kan niet(maar moet helaas wel) wachten om ze heerlijk hier thuis te hebben. FOTO'S

 

17 NOVEMBER 2009

Vannacht heerlijk geslapen, Jesse ook. Eerst stond de wekker om 6:45 maar Jesseman die sliep zo diep dat ik het zielig vond om hem wakker te maken. Dus dezelfde tijd mijn schoonmoeder(tje) ge smst dat het later werd en onder de douche gesprongen. Daarna het huis opruimen en uiteindelijk werd hij om 8 uur wakker.. Gezellig ontbeten en gekeuveld om hem daarna dan bij oma te brengen. Toen ik daar weg ging werd hij meteen weer overstuur... echt zielig... Eerst ff boodschappen gedaan, de geboortekaartjes opgehaald, naar huis en daarna naar Blaricum. Even wat broodjes en koffie gehaald en naar Brenda. Alles opgegeten en toen even om de hoek gekeken naar Sem. Hij lag heerlijk te slapen. Nog even en hij kreeg zijn voeding van half 11. Terug naar Bren waar even later de mededeling kwam dat Sem bij haar op de kamer mocht OF dat ze met Sem naar huis mocht, wat ze zelf wilde.. Haha dat was niet tegen dovemansoren gezegd en binnen een kwartier had ze al haar spullen ingepakt. Ik een aantal keer heen en weer naar de auto gelopen om in te laden. Sem kreeg om half 12 nog zijn laatste voeding in het ziekenhuis. De laatste punten doorgesproken, de nodige papieren, Sem lekker ingestopt in zijn autostoel en op weg naar huis.

Eenmaal thuis zat oma Vis al te wachten, want die had Jesse lekker in zijn eigen bedje gestopt. Opa Vis was er ook even vanuit zijn werk en heeft geholpen met sjouwen. Sem lekker bij mama neergelegd en even met zijn allen wennen aan het idee dat de kroost thuis is. Beetje opruimen en ik naar Soest om een kolf te halen. Ondertussen was Coby van de kraamzorg ook al gearriveerd. Oma ging weg en ik heb Sem een flesje gegeven terwijl Bren aan het kolven was. Jesse was nog steeds een beetje bedroefd en wist niet goed wat hij met deze situatie aan moest.

De rest van de middag een beetje rommelig en Jesse trok helemaal bij. Coby ging weg en Sem kreeg zijn flesje. Jesse vond dat erg leuk, Sem kreeg de nodige kussen en Jesse heeft Sem de fles gegeven. Wat eten laten komen en Jesse gesmikkeld van pizza en patat :) Sem naar zijn bedje gebracht, uiteraard moest Jesse mee en daarna even Jesse de volle aandacht gegeven; gespeeld TV gekeken enz. Hij was weer helemaal blij. Rond half 8 ging hij zelfs probleemloos slapen, hij heeft wel wat indrukken te verwerken... Daarnet heeft Sem weer een flesje gehad, luier verschoond en weer terug in zijn bed, waar hij nu heerlijk ligt te slapen. Zelf zijn we behoorlijk moe en gaan dus op tijd ons bedje in, om voor het eerst als compleet gezin morgenochtend op te staan.

FOTO'S

 

18 NOVEMBER 2009

Nadat we gisteravond ons bed zijn ingedoken, zijn we er ook regelmatig uitgesprongen :) Zoals het hoort natuurlijk, kwam ons mannetje om de drie uur met zijn melkalarm. Whaaaa, meestal pak ik dan het mannetje voor een fles afgekolfde melk, terwijl Brenda gaat afkolven... Zo is het cirkeltje rond.. Ik moet wel zeggen dat Sem niet gauw tevreden is.. Het is een erg hongerige baby... Mmmmmm weer iets van zijn vader :) We waren redelijk vroeg wakker door Sem, rond 6 uur, maar nog wel even op bed blijven liggen. Onze andere kanjer van bijna 2 meldde zich zo rond 7 uur en hebben we gelijk bij ons op bed genomen. Dat was voor ons de eerste keer als "vierkoppig" gezin keten bij pa en ma op bed :) Heerlijk. Jesse heeft zijn broertje helemaal geaccepteerd, altijd kijken, aaien en kusjes geven. Alleen als Sem huilt vindt Jesse het een beetje eng... Coby, de kraamhulp, kwam om half negen binnen, en een lekker bakkie thee erbij. Jesse is al de beste maatjes met haar. Het is wel lekker om even geholpen te worden bij da standaarddingen die we normaal zelf doen. Op een gegeven moment ging ik met Jesse de auto in om een te shoppen.. In het begin was Jesse wel wantrouwend zo van: "zal straks mama nog wel thuis zijn ?" ging hij onder enig protest toch mee. Natuurlijk vindt hij het helemaal super met papa op stap, want hij weet dat hij dan een kadootje uit mag zoeken. Vandaag viel zijn blik op een DVD van niemand minder dan.. jawel! Bob de Bouwer !!! dat was voor mij ook wel prettig, anders zou ik maar denken dat Bob alleen maar kan dansen, zoals op de huidige DVD. Maar Bob kan meer, daar ben ik nu wel achter. Verder stond er een DVD van Thomas de Stoomlok en een verzamel van Bob, Thomas enz. enz. Alle drie maar mee, dan heeft papa ook nog wat variatie.

Eenmaal thuis moest mama dat natuurlijk allemaal zien. Even later kwam ook oma Vis er aan. Eindelijk beschuit met muisjes. Mama ook, en Jesse at de muisjes wel van mama's beschuit... Ze zaten zelfs in zijn luier.Zo rond twaalven was Jesse erg moe en heb ik 'm naar bed gebracht. Hij sliep meteen. Brenda ging met Coby Sem in bad doen, terwijl ik de voortuin van onkruid ging ontdoen... Tenslotte moest de ooievaar wel staan te pronken, en niet in het niet vallen bij de halve bomen onkruid die zich in de loop der maanden hadden uitgegroeid tot een natuurreservaat... Najah tikkeltje overdreven, maar het was een flinke container vol... En de losse blaadjes ?? Die vonden hun weg wel vandaag hahaa... Verder heerlijk genoten van de twee kids.. Super twee van die jochies, ik ben ook zeer benieuwd of Sem net zo ondernemend en ondeugend is als Jesse, want dat belooft nog wat.

Na het eten komen ome Rein en tante Lies als eerste binnen. Die wilden Sem nou wel eens zien. Sem een superleuk pakje van ze gehad! En Sem had al eerder een echte Winnie de Pooh deken gehad voor op zijn bedje ! Jesse was ook erg blij om hen weer eens te zien. Ome Rein ging weer eens flink spelen met Jesse. Opa en oma Kio waren er ondertussen ook al. Sem had een boekje gekregen met een verhaal waarin hij de hoofdrol speelt. Dit is weer erg leuk, zeker voor Sem om later terug te lezen. Opa en Oma hadden ook een kadootje voor Jesse meegegnomen, een mooie auto van Mega Bloks. Jesse natuurlijk weer helemaal in zijn sas..

Ik had in verband met onze rust voorgenomen dat alle visite voor half 10 de deur uit moest zijn (streng ben ik he ;) En vlak voor die tijd hadden we het rijk alleen. Even de boel opruimen, vaatwasser doen terwijl Bren met Sem bezig was en aan het kolven. Bren ligt nu in bed met Sem op de kamer, en ik tik ondertussen de laatste regels van deze dag, want ook ik kruip zo lekker onder de wol, dichtbij mijn lieve vrouw en jongste zoon...........

FOTOOO'S

 

19 NOVEMBER 2009

Klaas Vaak heeft vannacht geen zand in m'n ogen kunnen strooien, want we zijn de halve nacht op geweest. Na het bezoek van opa en oma Kip en Ome Rein en tante Lies, had Jesse het idee om maar eens flink te gaan spoken. Kwart voor 12 werd hij schreeuwend wakker.. Ik rende naar zijn kamer en daar stond een mannetje dat helemaal overstuur was, maar zo klaar wakker alsof het 's middags was. Ik Jesse uit zijn bedje getild en naar beneden met hem. Als een duiveltje rende hij door de kamer heen, springend en grommend. Ik schrok er wel van, en wist niet wat me overkwam. Brenda geroepen om naar dit schouwspel, wat zo in deel 12 van een excorcist film kan. Er was geen land mee te bezeilen met ons kereltje. Om 1 uur was ik het toch wel zat en legde hem op zijn bed, waar hij uiteindelijk huilend in slaap viel... Kwart over drie.... Hij was weer wakker.. Bij ons op bed genomen, waar hij stond te dansen en te springen, klaarwakker was hij weer. Er was niets mee te beginnen dus weer maar op zijn bed gelegd, waar hij lag te huilen..... Kwart voor zes... Hetzelfde verhaa. Hem maar op bed genomen en uiteindelijk kwart over zes met hem naar beneden gegaan.... Pffffffff... Dat was even een ontlading van ons mannetje, denk ik. Sem? Die sliep door alles heen, zolang hij maar nu en dan zijn fles kreeg. Die heeft heerlijk geslapen.

Om half negen kwam de kraamzorg en die vertelde dat het inderdaad een ontlading kan zijn van Jesse's spook avontuur. De Jesse blijft een beetje hangerig en zeurderig en trekt ontzettend naar mij toe. Met Sem was alles goed gegaan. Zo om de drie uur meld hij zich, krijgt zijn fles en slaapt dan vrij snel weer door. Vandaag was het ook tijd om de geboortekaartjes eens op de bus te doen. Dus ik was al vroeg begonnen met etiketten printen, en postzegels plakken. Halverwege de ochtend kwam, dezelfde vrouw als bij Jesse, een gehoortest doen. Het eerste oor ging in het begin niet goed. Ik dacht gelijk al, heeft ie nog wat van zijn vader.. Maar met een ander dopje, zijn beide oren door de test gekomen.. Gelukkig maar! Voor de rest is de dag rustig verlopen. Overdag kwam Sisca langs met leuke babykleertjes en een hele "vette" trein voor Jesse. Die was ook weer in zijn nopjes. Oma Vis kwam ook nog even langs. Zelf ging ik terwijl er visite was nog langs de thuiszorgwinkel om een weegschaal te halen, en de kaartjes op de bus doen.. Eindelijk...

Geen visite 's avonds dus nog lekker rustig. 's Avonds wilde Jesse weer niet slapen, dus heb ik hem bij mij op de bank gelegd (was het zelf ook ERG zat) en hebben we zo een uurtje gelegen en geknuffeld. Daarna moest hij zijn bedje in en hebben we hem niet meer gehoord... Vandaag maar twee foto's gemaakt...