Kip in de hoed

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg (diepvries)
  • 1 grote prei
  • 6 gemberbolletjes (pot)
  • 400 g kipfilet
  • zout en peper
  • 50 g boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 zakje kerriesaus
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 bekertje crème fraîche (200 ml)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels melk
  • 1/2 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg ontdooien. Prei in dunne ringen snijden. Gember fijnhakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruinbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriesauspoeder erover strooien. Gember, sambal, prei en crème fraîche erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem, 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 28 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien. Rest van plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap iets groter dan vorm. Op vulling leggen en rand dichtdrukken. Bovenkant bestrijken met melk. Hartige taart één richel onder midden van oven in ca. 30 à 40 minuten goudbruin en gaar bakken.