Spaanse kip met chorizo en aardappelen
Ingrediënten:
- 2 eetlepels (30 ml) gewone olijfolie
- 12 kippendijen (met bot en vel)
- 750 g chorizo, in hun geheel als het kleine worstjes zijn, of in hompen van 4 cm gesneden
- 1 kg vastkokende aardappelen, gehalveerd
- 2 rode uien, gepeld en grof gehakt
- 2 theelepels gedroogde oregano
- de geraspte schil van 1 sinaasappel
Bereiden:
- Verhit de oven tot 220 °C / gasovenstand 7.
- Giet de olie in 2 ondiepe braadsleden, 1 eetlepel in elke. Wrijf het vel van de kippendijen in met de olie en leg ze met de velkant naar boven in de braadsleden, 6 in de ene, 6 in de andere.
- Verdeel de chorizo en de aardappelen over de 2 braadsleden. Strooi er de ui en de oregano over en rasp er de schil van een sinaasappel over.
- Zet de braadsleden 1 uur in de oven, maar zet na 30 minuten de braadslee die onder staat boven en omgekeerd. Bedruip de inhoud met het oranje gekleurde braadvocht.