Dit weekend was er mooi weer voorspeld. En inderdaad zo rond de twintig graden was het zeker goed vertoeven en werd de smoker weer van stal gehaald. Zaterdag stond er zalm op het menu en zondag Big Fatty en twee Kippen op bierblik. Zaterdagochtend al druk in de weer. De zalm in de pekel gelegd en de big fatty gemaakt zodat die de rest van de dag kon opstijven in de koelkast. De kippen ingerubbed met het kruidenmengsel. Na drie uur de zalm uit de pekel gehaald, afgespoeld en afgedroogd. Klaar! Eind va de middag de smoker opgestookt en de zalm een uurtje laten roken. Hij was heerlijk, zelfs Jesse vond het lekker :) Hij was zowat helemaal op. Ik had die ochtend marshmallows gehaald en de jongens vonden het super om die in het vuur te houden zodat ze lekker gecarameliseerd werden om vervolgens op te snoepen.

De volgende dag moest de smoker wat eerder opgestookt worden, daar de kippen en big fatty er ongeveer 3 tot 3,5 uur op moeten. Terwijl ik daarmee begon lag Milan op bed en gingen mama, Jesse en Sem even naar de kermis. Halverwege de middag kwamen ome Rein en tante Lies langs, want die zouden blijven eten.

Ondertussen waren de jongens en mama weer thuis en konden we rond half zes de heerlijke kip en big fatty opeten. Ook de salade en patatjes vielen in de smaak, de big fatty kwam helemaal op en van de kip was ook niet veel meer over. Na het eten werden de rest van de marshmallows boven het vuur geroosterd. Nog even lekker voor de houtkachel zitten en toen was het weekend helaas alweer voorbij.... FOTO's