Vol verwachting klopt ons hart.... Nou voor Sem gold dat zeker want die stond vanmorgen om half acht al als Piet getransformeerd beneden. Verkleed voor een feestje dat pas zes uur later zou beginnen :) Ook Jesse had zich, voor zijn doen, al snel verkleed... En dan duurt zo'n ochtend wel erg lang... Voorgaande jaren ging we altijd met de trein, maar ik heb geen idee hoe dat werkt met drie kids; bestaat de railrunner nog wel ?? Maar nu Milan voor het eerst mee ging en het best kou was, reden we om één uur van huis om rond half twee de parkeergarage in te gaan... De wegwijspieten vertelden ons waar we moesten staan, maar papa volgde hun bevelen niet op en zette zijn auto netjes recht in het vak. Tot ongenoegen van de pieten want die vonden dat de auto's juist scheef moesten staan. Minpuntje voor papa... Eenmaal binnen was het even wachten voor we de zaal in mochten maar eenmaal zover hadden we een mooi plekje vooraan gevonden....

Er draaide al wat muziek en Milan ging gelijk dansen. Snel daarna begon de Piet's Got Talent show en de kids hadden een bordje gekregen met een groen en rood vlak. Verschillende pieten deden stunts, dansen of zingen en de kids mochten bepalen of de piet zijn veer haalde of niet. Rood=niet door groen wel :) Leuk bedacht ! Pietsen die dansten, zongen, fietsten op een fiets met één wiel, een kunstje met een vogelspin die was ontsnapt, allemaal waren ze gelukkig door en kregen ze hun verdiende veer... Nu was het aan de kids om zingend Sinterklaas binnen te halen en gelukkig kwam die niet veel later de zaal binnen. Vrijwel alle kinderen kregen een handje van de Sint waarna hij op zijn bank ging zitten en bekend maakte welke piet de gouden veer kreeg... Het was de danspiet!

Uiteraard mochten de kids op het podium een liedje voor Sinterklaas zingen. Sem en Milan lukte het om op het podium te geraken en Sem ging "zwarte piet ging uit fietsen" zingen. Best een lang lied waarmee de zaal uit volle borst(en) mee zong... Sem en Milan hadden het top gedaan en kregen een kadootje... Jesse wilde ook graag het podium op maar dat is hem helaas niet gelukt.. Enigszins teleurgesteld... Na nog wat dansen, zingen en springen nam de Sint afscheid met de mededeling dat er voor iedereen nog een kadootje klaar lag.... Alle drie onze deugpieten gaven Sint nog een handje en toen Jesse het grootste kado van de drie had, was hij al snel vergeten dat hij niet op het podium kon komen... Drie mooie kado's; voor Milan een telefoon (duh.. KPN :) ), Sem Playmobil en Jesse een heel cool dartbord.

Eenmaal thuis gingen Jesse en Sem gelijk darten, Milan bleef, ondanks dat hij in de auto in slaap was gevallen, toch wakker... De hele dag niet geslapen en meneer stond nog leuk te spelen.... Misschien dat er wat suiker in de pepernoten en schuimpjes zit ??? Veel trek was er niet dus het werden broodjes Pita met kaas, salami en ananas, pietenpakken uit, pyjama's aan, even spelen en voldaan naar bed... Ze sliepen gelijk :)

Weer een zeer geslaagde dag..... FOTO'S FILM