Omdat vaders de vrijdag na Hemelvaart eindelijk eens vrij was, vond hij dat we wel eens een keer gek konden doen. Dus haden we de zondag ervoor een lang weekend geboekt op recreatiepark de Brugse Heide. Daar hadden we een Mobil Home gehuurd. Eindelijk eens met zijn vieren weg !! Woensdags nadat we gewerkt hadden pikten we de kids op bij opa en oma Vis en reden richting Valkenswaard. Ondanks diverse (voorspelde) files kwamen we rond 18 uur aan. Eerst alles uitgepakt en toen de bar op de camping maar eens opgezocht. Dat vond Jesse wel erg leuk en Sem hadden we in een kinderstoel gezet. Daar bestelden we ons eerste patatje (en biertje), met wat erbij, van dat weekend. Niet wetende dat er dit weekend nog vele patatjes zouden volgen. Van het kinderentertainment kwam er een grote bever langs en dat vond Jesse wel superleuk. Wel duizend handjes geschud met de bever. Nadat we het eten op hadden gingen we terug naar het huisje. Jesse wilde niet in het "grote" bed slapen. Die ging erin liggen en kwam vervolgens de kamer uitrennen en riep dan "TADAAA!!" Nadat dat ongeveer dertig keer gebeurd was hebben we hem maar in het campingbedje gelegd, en lieten we Sem in de wagenbak slapen. Hij viel gelijk in slaap..

De volgende dag, Hemelvaartsdag, kwamen opa en oma Vis een bakkie doen. Vaders was even boodschappen doen, terwijl opa en oma op de camping aan kwamen. Jesse lag nog te slapen, maar toen hij eenmaal goed wakker was, was hij superblij dat opa en oma er waren.. Wat een verrassing!! Na een bakje koffie met een plak cake trokken we onze jassen aan om een stukje te gaan lopen. Achter ons huisje liep een bospad en dat zijn we ingegaan. We kwamen na een paar honderd meter bij een mooi ven (meertje) aan. Jesse ging met opa naar gekke beesten zoeken en opa vond een klein kikkertje. Hierna wilde Jesse alleen nog maar lopen, dus de buggy reed voor niets mee. Na een tijd kwam er een leuk heuveltje aan. Het leek opa een leuk idee om daar met Jesse vanaf te rennen. Dat vond Jesse ook! Maar na de derde keer werd opa toch wel erg moe, maar Jesse niet.. haha.. Gelukkig vonden we kort daarna een picknicktafel waar we lekker konden rusten. Daarna richting het huisje over de hobbelige weg. Het was een wonder dat Sem in zijn wandelwagen voor het grootste deel bleef slapen.... Eenmaal in het huisje zijn papa, opa en Jesse nog ricting speeltuin gegaan om daarna... jawel patat te gaan halen. dat lekker opgegeten en met opa en oma nog een bakkie koffie gedronken en toen opa en oma uitgezwaaid. Jesse en mama zijn toen met het campingtreintje gegaan, deze reed over de hele camping. Dat was natuurlijk helemaal super!

Vrijdag zij we naar de Efteling gegaan. Vaders vind dat erg leuk dus zijn zoon moet dat ook maar leuk vinden ! Nou niets is minder waar! Jesse viel van de ene in de andere verbazing. Hij keek echt zijn ogen uit en vond alles geweldig. Kabouters, trollen elfen, hij wist niet dat die "echt" bestonden !! Het hele sprookjesbos hebben we gehad net als de caroussel, de treintjes (natuurlijk) en de carnaval. In de Carnaval mocht Sem ook mee. Hij keek zijn oogjes uit ! Daar werd ook nog zo'n direct-klaar foto gemaakt.. Super vonden ze het en rond half zeven waren we het allemaal wel zat. Naar het huisje en lekker hun bedje in, wij volgden niet veel later.

Zaterdag zijn we even verderop gaan zwemmen. Het zwembad van Center Parcs, de Kempervennen, lag op maar 6 kilometer afstand. Mama en Sem gingen ook mee maar niet om te zwemmen. Die hebben lekker op een terrasje gezeten. Jesse en ik zijn het zwembad ingegaan en Jesse vond het helemaal geweldig. Hij heeft totaal geen angst en plonst van het ene in het andere water. Gaat als een waterrat van de glijbaan, zelfs van de grote (samen met papa). Ook het golfslagbad vind hij super en zit elke golf met een luid gegil op te wachten. Na twee uur was vaders het zat (Jesse niet) en gingen we omkleden. Na het zwemmen, jawel... weer een patatje gegeten. Nog even over de kinderboerderij en toen we weer bij het huisje waren ging Jesse lekker buiten spelen en mama macaroni koken.. De kids op tijd naar bed en papa en mama lekker op de bank gehangen en TV kijken....

De laatste dag, zondag, zijn we 's morgens nog gaan wandelen om de eendjes te voeren. Geen eend te zien natuurlijk, behalve op het eind met een paar kuikentjes. Maar die vluchtten weg. Daarna nog even de speeltuin in om vervolgens de kids op bed te leggen. Wij gingen ondertussen alles inpakken. Sem wilde niet slapen, en was een beetje vervelend. Het plan om nog op het terrasje een tosti te nemen hebben we maar laten varen en zijn we naar huis gereden. Eenmaal thuis kwamen opa en oma kip en oma Vis nog even langs om foto's te kijken. Dat vonden de kids zo leuk, dat ze gelijk niet meer wilden slapen. Nadat de opa en oma's weg waren gingen ze gelukkig slapen.... Ook papa en mama lagen op tijd op bed na zo'n druk, maar SUPERLEUK weekend.... FOTO'S