Onze vertrekdag hebben we eerst de kids naar opa en oma Kippie gebracht. Het schiet natuurlijk niet op als er drie hyperactieve draakjes om je heen rennen terwijl je de koffers en HEEL VEEL andere spullen in de auto moet laden. Eenmaal terug begonnen met de auto in te pakken. Mama had de dag ervoor al veel ingepakt zodat alles zo de auto in kon. Eerst de dakkoffer volgepropt, waarna de kofferbak vol gestouwd werd. Kleding, speelgoed, visspullen (van Jesse) en noem maar op. Toen er echt niets meer bij kon nog even de fietsen achterop de trekhaak en eigenlijk was het zo gepiept. Rond half 12 richting opa en oma om het grut te halen en onze weg naar Los Limbos te beginnen. Na een kleine twee uur de Resort Arcen bereikt, omdat we een uur te vroeg waren, zijn we maar in de snackbar begonnen aan een patatje, toen nog "niet" wetende dat er nog vele patatjes zouden volgen ;)

Om drie uur mochten we het huisje in en dat was een verrassing.. Het was een erg mooi, schoon huisje van alle gemakken voorzien, we hadden zelfs als enige een lounge set voor het huisje staan. Als eerste natuurlijk gechecked of de vaatwasser er echt was ;) Alles uitgeruimd en met zijn allen boodschappen gedaan. Omdat we laat terug waren hadden we natuurlijk geen tijd meer om te koken, dus maar pizza gehaald. Ik ben geen pizza eter maar deze waren echt lekker. De jongens wilden nog zwemmen maar het was al erg laat. "Helaas" was het zwembad tot 21 uur open dus in plaats van douchen werd er toch snel een plons in het zwembadwater gedaan, daarna douchen en naar het huisje. Jesse en Sem sliepen samen op één kamer. Dit was natuurlijk feest en geslapen werd er niet. Erg vervelend waren ze dus dan maar eentje op ons bed en de ander in de eigen kamer. Na veel gespook en gekeet sliepen ze dan eindelijk.... Ondertussen het programma van de animatie bekeken, wat was er veel te doen ! Erg leuk...

De volgende dag kon je op de kinderboerderij de dieren eten geven. Dat vonden de kids wel superleuk net als de mega speeltuin die ernaast lag. Daar moest natuurlijk ook gespeeld worden. Omdat het best warm was ben ik er met Jesse en Sem op uit getrokken om een opblaasbaar zwembadje te kopen. Dit was gelukt bij het Kruidvat en Milan was een zwembadje met giraffe die water uit zijn mond sproeide rijker. Nou was dit erg klein en Jesse en Sem wilden natuurlijk ook, waarna Brenda een badje in het campingwinkeltje vond en een set badmintonrackets. Volop plezier dus voor het huisje. Na een dag lang sportief bezig geweest te zijn begonnen de magen te knorren en ging mama lekker spaghetti maken. Dat ging er natuurlijk wel in. Als toetje mochten ze een ijsje uitzoeken in de snackbar. Daar was vlakbij ook even later de kinderdisco zodat er nog even flink gedanst kon worden. Milan gooide zijn heupjes weer flink in de lucht ;) Toen dat was afgelopen ging Milan zijn bedje in waarna er niet veel later noodweer uitbrak. Flinke regen maar gelukkig konden we dankzij ons afdakje wel buiten blijven zitten. Door het getik op het dak viel ons jongste mannetje al snel in slaap.... Jesse vond het wel cool om naar de regen te kijken.

In de buurt was ook veel te doen en mij leek het bospark Klein Zwitserland wel erg leuk. Toevallig stonden er op Vakantieveilingen tickets voor dit park zodat we er lekker goedkoop heen konden. De tickets naar de receptie van het park gemailed die ze voor ons hadden uitgeprint.. Topservice! Na een half uurtje rijden stonden we in het park. Als eerste kleuterland aangedaan zodat Milan zich flink kon vermaken. Jesse en Sem in de schommel en van de langste buisglijbaan van Europa naar beneden gezoefd. Dat was cool! Vervolgens het zintuigenbos in. Hier werd je getest op evenwicht en concentratie. Allerlei spelletjes waarbij je je evenwicht moest bewaren. Zelfs mama waagde een poging, maar die bleef aan één kant hangen... hihi.. Vervolgens hebben we een eigen brug gemaakt over het water. Dat was er genoeg na die buien van gisteravond. Ook kon je er hutten maken enz. enz. Daarna bij een set waar je fossielen kon zoeken. Boven kon je met een pomp water uit de grond pompen om vervolgens stenen op te graven en te zeven met een zeef zodat je kon zien of er een fossiel in zat. Als er teveel modder op zat kon je het er voorzichtig met een borsteltje afhalen. Tegen twaalven begonnen de maagjes weer en hadden Jesse en Sem een groot stuk appeltaart, Milan en mama een pannenkoek en ik een panini naar binnen gewerkt op het terras.

Onze wegen gingen scheiden. Sem wilde graag zwemmen en Jesse het avonturenbos in. Eerst met Jesse nog fossielen gezocht en toen dat bos in. Wel superleuk, door gangen over keien door het water. Helaas had ik Milan mee in de buggy, dus voor mij was het net even TE avontuurlijk. Maar alles kunnen doen tot en met de sluiptunnels aan toe.. Eenmaal bij het zwembad maakte Jesse ook een duik en werd papa overgehaald. Ik dus de WC in om mijn zwembroek aan te trekken. Ik stap het water in..... BRRRRRRRRRRRR was echt megakoud, is het bosbad Baarn nog tropisch warm bij. Er waren emmers die omkiepten dus even daaronder en vaders was na tien minuten door. Lekker ravotten met Sem en toen richting huis want Milan werd erg moe...Bij het huisje aangekomen ging Milan naar bed en Jesse ging vissen met mama bij de visvijver. Helaas hadden ze met hun korstje oud brood niets gevangen. Alleen een paar flinke libellen gezien.

Omdat we gisteren alweer pizza hadden gehaald vonden we het de hoogste tijd dat Jesse en Sem hun eigen pizza gingen maken. Dus samen met mama naar het restaurant zodat ze daar hun eigen pizza konden maken met zoveel mogelijk ingredienten erop. Toen de pizza's uit de oven kwamen mochten ze hem gelijk opeten... Dat vonden ze natuurljk niet erg en er was nog over. Dat was weer een mooi ontbijt voor morgen ;) De rest van de dag lekker bij het huisje gezeten, speeltuin, eten (papa had cowboy eten gemaakt) en natuurlijk mocht de kinderdisco niet ontbreken zodat de kids weer lekker de pan uit konden swingen...

Ook de volgende dag zijn we lekker op het park gebleven, immers genoeg te doen. Zo gingen mama, Jesse en Sem 's morgens naar het strandje. Dat was erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Na de nodige boodschappen was het wachten op ome Sander, tante Suus, Romano en Nadèche. Die waren ook een paar dagen in Limburg en kwamen gezellig langs bij ons. Natuurlijk eerst keten in de zwembadjes voor het huisje om vervolgens naar het strandje te gaan. Dat was goed vertoeven en ik had nog de nodige drankjes en versnaperingen gehaald. Het was al zo laat geworden dat we snel naar de speeltuin gingen. Tante Suus dook met Milan nog even de ballenbak in. De rest van de kids dook de speeltuin in zodat wij even lekker een biertje konden nemen. Dit was bij de snackbar zodat we daar lekker patatjes gingen eten. Toen was het al heel laat geworden en ging de visite weer richting huis...

Hadden we gisteren al bezoek, vandaag zou het weer zo'n leuke dag worden. Vandaag komen opa en oma Vis langs.. Gelukkig waren die al vroeg vertrokken zodat ze lekker op tijd waren. Opa en oma hadden een hele grote opblaasband meegenomen. Dat was cool. Natuurlijk probeerden Jesse en Sem het gelijk uit in de badjes, maar dat was geen succes. Jesse werd erg baldadig dus even een broodje eten en dan maar gauw naar het strandje. Op de opblaasband zwommen ze met z'n allen naar het grote vlot in het midden. Dat was gaaf en ze hoefden geen bandjes om want ze kunnen allebei best goed zwemmen, zeker Jesse want die heeft natuurlijk pas zijn A-diploma gehaald. Milan zat lekker in het zand en water te kliederen. Even later was er nog een estafette op het strand waar Jesse en Sem aan meededen. Jesse was het snel zat maar Sem bleef fanatiek meedoen ! Erg grappig :) Het begon er dreigend uit te zien en donkere wolken pakten zich samen, dus besloten we nog even naar het binnenzwembad te gaan om even lekker het zand tussen de bilspleet uit te spoelen. Ook de band ging mee natuurlijk, dus grote lol met opa en oma..

Eenmaal uit het zwembad weer bij het huisje aangekomen. Mama en oma gingen een potje badmintonnen dus dat moest even vastgelegd worden.. Vervolgens gingen we uit eten. Dat was erg gezellig en zelfs Milan hield het aardig vol (de ballenbak was om de hoek ;) Ieder zijn eten besteld (Jesse en Sem, hoe verrassend pizza) en lekker opgepeuzeld. We waren lekker volgegeten en opa en oma hadden ons getrakteerd, dat was helemaal lief ! Toen zaten de weergoden ons even niet mee en op het eind had oma goed voorspeld dat we moesten RENNEN! En inderdaad, met bakken kwam het uit de lucht. Zo erg dat opa en oma moesten wachten voor ze naar de auto konden. Blijven slapen was geen optie want ze hadden nog een verjaardag die avond. Toen er enig lichtpuntje was tussen de donkere wolken zijn ze het huisje uitgerend, nooit gehoord of ze het droog hebben gehouden in die paar minuten :)

Vandaag een heuglijke dag waarop ik mag vieren dat ik 24 geworden ben ! Van mijn meissie en kids mooie kado's op bed gekregen. Mooie tekeningen maar ook een pizzasteen voor op de BBQ ! (alsof we al niet genoeg pizza op hadden ;0) Ook gafe kiproosters om kip te roken dus weer helemaal verwend. Via de overburen hadden we gehoord dat er een leuk park is in Duitsland, Irrland. Kost weinig en de kids zouden er volop plezier hebben. Dus hebben we besloten daar vandaag heen te gaan. En inderdaad, wat een leuk park. Vijf euro entree pp en de grootste schik. Achteraf bleek dat je je eten mee kon nemen en kon BBQ-en daar, er staan bijna 800 BBQ's, goede tip voor de volgende keer. Als eerste kwamen we bij een glijbaan van zo'n 30 a 40 meter hoog. Echt iets voor Jesse en mij dus NOT! Maar mama en Sem gingen daar natuurlijk vanaf. Gruwel :( Verder had je er waterglijbanen, pony's, ezels, apen, een vlot over het water, binnen speeltuinen noem maar op. Echt een aanrader, ook het eten en drinken was daar echt goedkoop. Omdat we enigszins onvoorbereid gingen hebben we veel gelopen en dat in die hitte wordt je het snel zat. Gelukkig vonden we voor Milan ook een leuk plekje en de grote mannen konden in een schuur vertoeven die vol mais was gegooid. Uiteindelijk werd Milan het zat en zijn we huiswaarts gegaan. Maar echt een toppark ! Eenmaal thuis weer pizza gegeten en bij het huisje gebleven. Er was noodweer voorspeld dus wij wachten, en inderdaad het werd een gitzwarte hemel en zelfs twee regenbogen, maar ook dat viel weer mee.... Samen met Bren (vooral ik) bijna een fles whiskey kordaat gemaakt en lekker ons bed in....

Vier augustus. Die fles whiskey... Ik last van een jichtaanval.. Lekker dan, dus zowat de hele dag op bed/bank gelegen. Balen, maar jah... Bren ging met Jesse en Sem naar de knutselclub. Daar hadden ze een mooi knutselwerk gemaakt van een kikker tussen de lelies. Ik met mijn stijve poot ben nog met Milan gaan kijken, maar dat ging 'm niet echt worden. Milan nog even in de ballenbak en naar het huisje. Niet veel later kwamen ook mama en de grote broers weer thuis, trots op hun kunstwerk. Verder een rustig dagje waarbij vooral mama met de kids bezig is geweest... 's Avonds ging het wel weer..

De dag erop nog wel wat last maar kon me weer bewegen.. Eerst met de kids boodschappen gedaan en vervolgens het speeltuintje in. Ik vond dat we ook een keer het plaatsje waar we ons bevonden moesten bezichtigen dus dat hebben we gedaan. Langs de Maas was het mooi maar het plaatsje zelf viel een beetje tegen. Dus wilden we de kasteeltuinen gaan bezichtigen. Bij aankomst bleek dit € 15,00 pp te kosten. Dat vonden we een beetje zonde dus zijn we maar naar het park gegaan en hebben de kids daar een ijsje en wij een biertje genuttigd. De jongens vermaakten zich weer prima in de speeltuin.. Na het eten (ik durf al niet meer te zeggen wat) zijn we gaan midgetgolfen. Maar Milan vond het blijkbaar erg leuk om overal aan te zitten en met stenen te gooien, dat ik met hem naar het huisje ben gegaan....

6 Augustus, vandaag gaan we naar Moviepark. Ik had een paar maanden geleden via Vakantieveilingen al kaarten bemachtigd en vandaag zou het gebeuren... PFFFF.. We stapten vol goede moed in de auto.. Drie kwartier rijden werd 2,5 uur door ongelukken e.d. dus we waren pas om 13 uur in het park. Belandden door de drukte op een parkeerplaats 1,5 km lopen. In het park megadruk dus we hebben drie attracties gedaan en konden we weer terug. Gieten van de regen dus ik alleen de auto opgehaald om vervolgens de kroost in te laden bij de ingang. Huiswaarts... Na 1 uur in de file rij je op een versperring af vanwege een bom uit de 2e wereldoorlog. 18:15 vertrokken... 21 uur thuis en nog niet gegeten. Kids en mama bij het huisje gedropt en ik snel naar de plaatselijke snackbar (die op het park was al dicht). Uiteindelijk om half tien konden we eten. Milan om 10 uur naar bed en die twee grappenmakers om half 11.... Zelf door dit gebeuren ook laat naar bed, het was 00:30.......

Gisteren, op de bewuste dramadag, moesten Jesse en Sem in het Moviepark een bandje om. Er was namelijk een aktie tweede dag gratis. Na de ervaringen van die dag was ik er wel klaar mee maar goed...Toen de vraag waarom ze die om moesten. Dus ik verzon snel dat je een prijs kon winnen en dat de hoofdprijs was dat je nog een dag mocht. Natuurlijk toen ik dat zei dacht ik NO WAY! Maar als je dan de volgende ochtend wakker wordt en een paar bruine en een paar blauwe oogjes je aankijken of ze wat hebben gewonnen kan je natuurlijk niets anders zeggen dan dat ze de hoofdprijs hebben.... NOG EEN DAG! slik... Gelukkig stonden we nu twintig minuten in de file dus waren we redelijk op tijd op het park. Maar wat bleek, ondanks dat we anderhalf uur eerder waren, stonden er al twee keer zoveel auto's op diezelfde parkeerplaats op 1,5 km afstand.. PFFFF..

Met lood in de schoenen stoffelde ik samen met mijn twee kanjers richting het park, trots als ze waren dat ze de "hoofdprijs" hadden gewonnen. Als eerste wilden ze dan toch in de Ice Age waar ze gisteren ook al in geweest waren, slechts 50 minuten wachten... Toen naar de Dora eehhm 1,5 uur wachten... Niet dus. Uiteindelijk de Lost Temple gedaan. was maar 20 minuten wachten en echt heel erg gaaf. Je zakte zogenaamd in een lift 700 meter naar beneden naar een verloren tempel waar Dino's zaten. Een soort 3D effect maar dan geprojecteerd op rotsen. Verder nog een parade, wat attracties en als klap op de vuurpijl wilden ze dolgraag naar de stuntshow... Dit was om half 5 dus dat was dan echt het laatste. Dat vonden ze echt megagaaf dus voldaan liepen we naar de auto. Binnen vijf minuten sliepen ze en binnen drie kwartier waren we bij het huisje... Beter dan gisteren dus...

Zo kwamen we op onze eennalaatste dag aan in het huisje waar mama al behoorlijk wat had ingepakt. Ook had ze een lekkere maaltijdsalade gemaakt. Daar werd flink van gesmuld. Ik ging ondertussen al wat spullen inpakken in de dakkoffer. Die was vrij snel volgepropt en de rest kwam morgen wel. Natuurlijk moesten we even afscheid nemen van de speeltuin en werd er een lekker ijsje genuttigd en konden de kids voor het laatst nog even in de speeltuin spelen en discodansen. Daarna naar huis want het was weer een drukke dag.

Milan en Sem sliepen vrij snel en Jesse wilde altijd al graag naar de musical. Maar dat begint altijd pas om half tien. Toen het kwart over negen was wilde Jesse, ondanks de drukke dag op Moviepark 2, nog niet slapen. Dus ik zei hem als je snel aankleedt (hij had z'n pyjama al aan) dan gaan we naar de musical.. Hij, trots als een pauw dat hij nog zo laat weg mocht met papa, kwamen we aan bij de musical, net begonnen. En wat werd dat leuk en professioneel opgevoerd. Ook ik vond het erg leuk om naar te kijken, decors die werden verwisseld, leuke grappen... Helemaal top! En dat allemaal uitgevoerd door de werknemers van het park. Jammer dat we hier niet vaker heen zijn gegaan, nu was het de kleine zeemeermin maar er was ook een Peter Pan musical. Onthouden voor de volgende keer.

Een volgende keer komt er wat mij betreft wel. Het is echt een leuk park met van alles te doen voor de kids, zowel op, als buiten het park. De volgende dag de rest ingepakt en hutjemutje vol naar huis gereden. Echt een supervakantie gehad en erg blij dat de kids het ook erg leuk vonden......

FOTO'S FILM