Het was aftellen geblazen, maar eindelijk was het dan 21 juni.. Om kwart over elf sprongen we de auto in om vervolgens kwart over één aan te komen op Mooi Zutendaal. Veel te vroeg, want we konden er pas om 3 uur in. Dan maar een rondje over de camping lopen en kijken welk huisje we hadden. De chalets stonden best wel dicht op elkaar, maar toen we ons stekkie hadden gevonden was het helemaal goed. Aan de rand van de camping met een lekker veld ervoor en aan de rand van een bos. SUPER! Teruggelopen naar het restaurant en daar een patatje gegeten. Zo werd het vanzelf tegen drieën en ging ik met Jesse de sleutel halen, terwijl mams en Sem vast naar het huisje liepen. Het was een mooi huisje, behoorlijk groot van binnen. Wel wat aanpassingen moeten doen om de campingbedjes tekunnen plaatsen. Ik boodschappen gaan doen, terwijl Bren de bedden op ging maken. Het was niet druk op de camping, er waren maar enkele huisjes verhuurd. Heerlijk rustig dus.

De volgende dag gelijk de omgeving verkennen. Even verderop was een ingang naar het nationaal park de Hoge Kempen. Daar het bos ingelopen, maar het zand werd door de droogte op een gegeven moment zo mul, dat er geen doorkomen aan was. Helaas zijn we toen maar huiswaarts gegaan. Later die middag zijn we wel voor het eerst naar de speeltuin gegaan. Die was echt super, en dat vonden Jesse en Sem ook !!

Het weer was echt supermooi, zo mooi dat het te warm was om iets te ondernemen. Zo werden de dagen afgewisseld met het opblaasbadje, speeltuin en ijsjes eten (en een biertje drinken). Alleen donderdag had Brenda een paard gehuurd. Dus met z'n allen de auto in en mama weggebracht. Een half uurtje was het om Bren bij Orshof af te zetten. Ze kreeg eerst een rijtest, maar gelukkig was ik met de kids al richting huis, want het paard sloeg op hol, omdat ie met z'n hol tegen het schrikdraard kwam. Als ik dat had gezien had ik haar waarschijnlijk niet alleen dat bos in laten gaan. Maar het is goed gegaan, en Bren vond het superleuk. Helaas kon ze geen camera meenemen. Dus de kids weer in de auto om even heen en weer te rijden en mama weer opgehaald....

Zaterdag sloeg de verveling toe en besloten we fietsen te gaan huren. Sem zou voor het eerst op een fiets zitten. Na de fietsen met de goede zitjes te hebben uitgezocht, stapten we op en gingen een aangegeven route van 16 kilometer fietsen. Voor de eerste keer met Sem leek ons dat zat. Dwars door de prachtige natuur, die overigens best heuvelachtig was, enlangs het Albert kanaal. Bij het water even gestopt om wat te snoepen en te drinken. Daarna gauw weer verder door de mooie bossen. Ongeveer 20 minuten voor we weer terug zouden zijn, vielen onze twee mannen in slaap. Sem lag met zijn hoofdje op Bren haar arm, terwijl Jesse lekker lui in zijn stoel lag. De route was dus lang zat...Bij het huisje aangekomen gingen de kids slapen, terwijl ik naar het dorpje reed om boodschappen te doen. BBQen, daar had ik zin in, dus ik zo'n ding gekocht, lekkere sardientjes en vlees gehaald. Dat was achteraf niet zo'n succes, want Jesse was vervelend, die reed met de buggy de BBQ omver, waardoor het gras tot een halve meter hoog in de fik stond. Vooral door de aanmaakvloeistof die nog in de BBQ drupte. Gelukkig goed afgelopen, maar boos was ik wel... Dat was wel te merken toen de opa's en oma's aan de telefoon waren, die avond. Ik kon hem nog enigszins terug zetten zodat in ieder geval de sardientjes nog opgesmikkeld konden worden. De BBQ is de volgende dag in de kliko beland.

Zondag kwamen opa en oma Vis en ome Michel en Jonny langs. Opa en oma bleven zelfs slapen !! Dat was natuurlijk een feest ! Jammer genoeg was het nog steeds heel erg warm, zodat een uitstapje er niet in zat. Even patat hamburgers en poffertjes naar binnen gewerkt bij het restaurant. Daarna gingen de oompies op zoek naar de grote homo, zo heette een plaatsje in de buurt. Helaas hebben ze het niet gevonden. Toen ze terug waren ging Jesse met opa, oma en papa zwemmen. In het begin een beetje koud, maar Jesse was door het dolle heen. Eenmaal uitgezwommen voegden we ons bij de rest, om daarna even terug naar het huisje te gaan om op te drogen. Opa en oma bleven nog even badderen. Om zes uur hadden we gereserveerd in het restaurant om lekker te smikkelen. En dat was het zeker. Na het eten gingen Michel en Jonny naar huis, zodat we nog met z'n zessen bij het huisje waren.

De volgende ochtend vonden de kids het erg leuk dat opa en oma er nog waren. Jesse met opa in het kleine badje. Helaas kreeg opa last van migraine, waardoor opa niet mee ging zwemmen in het grote zwembad. Na het zwemmen duurde het niet lang voordat opa en oma naar huis gingen. Om vier uur begon het WK voetbal, dus was het lekker rustig op de weg. Opa en oma uitgezwaaid en verder die dag lekker niksen.

Dinsdag in verband met de warmte een beetje vroeg weg om te gaan wandelen. In een folder hadden we wat gezien met een oude burgt, een kabouterroute en een kinderboerderij. Zo stonden we om 9 uur voor een andere ingang van het Nationaal Park; Pietersheim. De burgt stelde niet veel voor dus die hebben we overgeslagen, en zijn we dus begonnen met de kabouterroute, die ons naar de kinderboerderij zou leiden. Jesse volop zoeken naar kabouters; we kwamen een echt kabouterhuis in een boom tegen, een kaboutertunnel, een eetgelegenheid met een grote stenen pan waar Jesse ook even in "gekookt" werd, een dierenboom waar zieke dieren uitrustten enz. enz. Na ongeveer 3 kilometer kwamen we bij de kinderboerderij. Die was erg leuk en groots opgezet met daarnaast nog een heeeele grote speeltuin en, voor papa en mama, een restaurantje. Daar hebben we een totsti gegeten, koffie en later ook een biertje gedronken. Erg leuk was het daar. Jesse nog in het water gelopen, terwijl het de bedoeling was droog over te komen, maar in plaats van op de stenen stapte hij ernaast haha.. Na drie uur keerden we huiswaarts terug door het bos waar Jesse in zijn buggy in een diepe slaap viel. Sem volgde niet veel later... De dag erop was weer een lekkere blijf bij je huis en zwemdag. Het was al anderhalve week schitterend weer en er leek geen einde aan te komen.

Donderdag zijn we naar Valkenburg gegaan, weer even op Nederlands grondgebied. Daar een stuk gelopen en in de gemeentegrot geweest. Dat was even heerlijk... 16 graden !! Wel koud dus als je van 35 graden komt. Jesse vnd het erg leuk in zo'n treintje door die grot.. al die BOE's. Volgens mij vond hij het soms ook wel een beetje eng. Sem vond het heel even eng maar kon ook al gauw genieten van de koelte. De rondrit van een half uur goed uitgezeten, om vervolgens weer een klap te krijgen als je weer in 365 graden staat. Een patatje gegeten, even bij de Hema en Kruidvat geweest om crocs van Cars te kopen voor Jesse. We stonden boven op de Cauberg geparkeerd, de trippel naar beneden was al erg vermoeiend, dus naar boven zagen we niet zitten met die buggy's. Ik Brenda achter gelaten bij de Albert Heijn om vervolgens in m'n eentje die Cauberg op te gaan. Dat valt niet mee met die hitte, dus ik had eenmaal bij de auto volgens mij geen druppel vocht meer in m'n lichaam. Daarna mijn poepies opgehaald bij de Appie en naar huis gereden. Gelijk besloten om maar geen uitstapjes meer te doen, want eigenlijk was het daar deze dag ook veel te warm voor.

Zo gezegd zo gedaan, alleen gebadderd, geluierd en gespeeld. We hoefden pas maandag weg, maar hadden besloten om zondag lekker rustig weg te rijden. Maandag hadden we voor 9 uur uit het huisje moeten zijn, en dat is wel erg haasten. Eerst alles ingepakt en toen naar Asch gereden, waar je een oud stationnetje had met treinen. Dat vonden papa en Jesse erg leuk, dus daar wat rondgelopen, treinen gekeken. Het waren hobbyisten die oude treinen op knapten, vandaar dat de meesten er ook niet uit zagen. Leuk was het wel, even dit laatste uitstapje. De eerste dag dat we eindelijk eens wat wolken zagen, en het iets koeler was (26 graden). Terug naar het huisje en de auto ingepakt en het huisje een beetje schoongemaakt. Om kwart over één stapten we de auto in en om half vier stapten we de achterdeur van de Noorderstraat binnen... THUIS !

Gelukkig hadden we nog een week vrij zodat we ook thuis nog van het mooie weer konden genieten. Al met al een SUPERLEUKE vakantie.... Kijk HIER voor de foto's