Na er weken naar uit te kijken gingen we dan eindelijk op vakantie. In eerste instantie zouden we naar Frankrijk gaan, maar door de gebeurtenissen rond het huis in Nijkerk hebben we dat destijds afgeblazen. Dus naarstig op zoek naar wat anders waar de kids ook schik hebben, en kwamen we uit in Groningen. De donderdag voor vertrek de auto klaar maken tussen de buien door. Niet te hopen dat het dit weer blijft.... Vrijdag om 12 uur de auto in gestapt en richting Groningen gereden. Jesse en Sem sliepen het grootste gedeelte van de autorit. Eenmaal aangekomen bleken ze het verkeerde huisje geboekt te hebben, aan het water. In verband met de kids leek ons dat niet verstandig. Maar het huisje dat niet aan het water lag was omringd door werklui uit Polen, dus besloten we toch het huisje aan het water te nemen, wat bovendien ook nog veel luxer was (o.a. vaatwasser!!). Spullen uitgepakt en het huisje ingericht. Ik had een traphekje gekocht zodat ik die bovenaan de trap kon maken. Uiteraard boodschappendoen, Jesse wilde pannekoeken eten, want "het was toch vakantie"...:)

De eerste zondag was het vaderdag! Dus dat betekent kadootjes voor mij !! Jesse had op schooltje een hele mooie zakdoek geknutseld. Ook had ik nog twee LP's van Caro Emerald en Adele gekregen. Super dus... In de buurt rijdt een stoomtrein, maar alleen op zondag. Het was verschrikkelijk rotweer, maar jah zo'n kans kan je niet laten "rijden" en je zit toch droog in een trein. En zie maar eens tegen de twee treinengekjes te vertellen dat het niet doorgaat. Dus in de auto op weg naar Stadskanaal. Op het station aldaar kaartjes gekocht, nog van die leuke ouderwetse. Natuurlijk buiten de stoomtrein bewonderen. Flink veel rook, gelukkig maar dat we in een dichte wagon zaten. Instappen en vertrekken! De rit heen duurde drie kwartier. De jongens gingen helemaal uit hun bol... Eindelijk met een echte stoomtrein !!!! Tijdens het rangeren voor de terugreis even wat drinken, en vervolgens weer drie kwartier terug. Het was een superleuk uitstapje en eenmaal in het huisje ging het treinen nog even verder..

Maandag leek het beter weer dus zijn we met de auto naar Bourtange gereden, een oud klein vestingstadje. Dit was erg leuk maar helaas sloeg de regen toch weer toe. Wij schuilen in een restaurantje en na onze honger te hebben gestild met een tosti, nog even verder gewandeld. Jesse en Sem waren moe dus zijn we weer terug gegaan, maar wilden er nog wel een keer terug, al is het maar zodat Jesse dan wel kaarsen kon kleuren. Dit ging nu niet omdat ze daar geen pin automaat hadden en wij geen contant bij ons hadden.....

Omdat het weer nog steeds niet toppie was, zijn we naar een overdekt pretparkje gegaan. Het was klein, maar daardoor ook erg leuk. Met nagemaakte grotten met draken en trollen, een kas met apen, schildpadden en papegaaien en een heuse klimboom, en buiten een leuke speeltuin. Ook weer eens een pannekoek / tosti gegeten dus ons weer een dag vermaakt. Jesse vond vooral de grot met de centjes (wensgrot) erg leuk.

Donderdags naar dierenpark Emmen geweest. Besteld via de C1000 actie dus het moest helaas op de 23e.... Het was baggerweer. Maar met een poncho en een plu was het toch erg leuk. Gelukkig is er flink wat overdekt, zoals de vlindertuin. Na de nodige apen, giraffen en olifanten te hebben bewonderd hebben we de overtocht gemaakt naar het nieuwe gedeelte van het park. Jesse en Sem gingen nog op een van de standbeeldjes voor de ingang zitten. Helaas viel Sem er vanaf. Erg huilen natuurlijk maar toch nog even naar de andere kant. Daar bleek een superleuk pinguingedeelte. Ze lopen daar los tussen je voeten maar ook was er een heele grote overdekte speeltuin !! Hadden we dat maar eerder ontdekt. De kids waren al erg moe en Sem leek last van zijn hand te hebben door de val, dus naar de auto en huiswaarts gekeerd.

Nou de volgende dag was me wat. Ondanks dat we niets aan Sem zijn arm zagen kon hij hem niet belasten. Dus voor de zekerheid maar naar de huisarts aldaar gegaan. Die vond dat we toch "even" naar het ziekenhuis moesten om een foto te laten maken. Daar bleek dat hij een greenstick fractuur had, een klein scheurtje. Dus Sem moest in het gips. Die arme kleine man met dat kleine armpje liep vervolgens drie weken erna met gips om zijn arm. Gelukkig mocht hij er wel mee zwemmen.

Zaterdag kwamen ome Rein en tante Lies langs en die bleven een nachtje slapen. Eenmaal aangekomen de boel verkend en in de snackbar daar wat gedronken en een bittergarnituur genuttigd. Verder bij het huisje gebleven en een potje kaarten 's avonds. De volgende dag eerst met z'n allen zwemmen en daarna voor ome Rein en tante Lies een fiets gehuurd (wij hadden onze eigen fietsen mee) en naar Bourtange gefietst. Een beetje rondgewandeld, heerlijk gegeten. Jesse moest natuurlijk nog zijn kaarsen kleuren !!! Weer terug op de fiets en 's avonds heerlijk buiten gegrild. Rein en Lies hadden besloten om maandag vroeg terug te rijden, dus die bleven nog een nachtje slapen. Maar uiteindelijk vertrokken die alweer richting Baarn.

De afgelopen dagen was het goed weer geweest en het werd zelfs zo goed dat Jesse en Sem eindelijk in het opblaasbadje konden. Uiteraard was het badje dat we mee hadden genomen lek, was het maandag dus de winkels pas om 13 uur open, dus werd het pas 's middags dat ze een flinke plons in het zwembadje konden maken. Natuurlijk hadden ze reuze schik. Na twee dagen zwemmen zijn we naar speelstad Oranje geweest. Een grote indoor speeltuin. Wat een paradijs voor kinderen zeg. Bootjes, treinen, vliegtuigen en een achtbaan! Dat vond Jesse helemaal super! We zijn er dan ook erg vaak in geweest. Alle attracties waren verder gratis dus het was natuurlijk een plezier van jewelste .. Wat hadden die een schik. Jesse vond het spookhuis reuzeleuk, maar papa vond het wel ee nbeetje eng ;)

Terwijl het eind van de vakantie nadert vonden we dat we nog wel even sportief moesten doen. Dus wij fietsen achterop de auto en richting Bourtange. Rondom dit toch wel erg leuk e vestingstadje een fietsroute gevolg. Helaas hield de route ineens op (of wij deden weer wat fout) dus moesten we via dezelfde route terugfietsen. Dus uitgeput weer in Bourtange aangekomen, moest er natuurlijk wel weer een biertje in met wat te eten :) Eenmaal in het huisje al een en ander ingepakt, want de volgende dag stond de terugreis alweer op het program..

Ondanks dat het weer niet heeel geweldig was hebben we een supervakantie gehad.... FOTO'S - FILM (kan even duren)