SEM WEEK 3 tot en met 7

WEEK 3

28 November tot en met 4 December

28 November was opa Vis jarig. Natuurlijk zijn we daarheen gegaan. Voor het eerst met de hele familie op stap en visite. Dat was natuurlijk erg leuk, twee van die kerels achter in de auto.. Opa had heel veel kadootjes gekregen en een leuk beertje van zijn twee kleinzonen. Lekker veel gesnoept en natuurlijk moest Jesse met opa mee om naar de treintjes te kijken (of andersom ?!?) Het scheelt, dit moest later op de middag nog een paar keer. Jesse de treinengek :) 's Avonds kwamen ome Rein en tante Lies nog gezellig op visite. Die moesten ook nog even op de foto.

Zondag had ik een vergadering van Ampere dus heb ik Brrenda, Jesse en Sem even bij opa en oma Vis gebracht. Opa was net zijn bed uit na zijn verjaardag te hebben gevierd. Ze bleven ook bij opa en oma eten, dus eenmaal thuis voor mezelf erwtensoep opgewarmd en daarna gauw mijn kroost weer opgehaald. Maandag moest ik weer voor het eerst werken, helaas. Vroeg op met Jesse want die ging naar opa en oma Kip. Jesse vond het allemaal een beetje vreemd, en moest toch even huilen toen ik weg ging, maar toen ik de deur achter me sloot, hoorde ik al niks meer en was hij me aan het uitzwaaien. Ik werken en Bren lekker met Sem. Met Sem gaat het goed, af en toe wel spugen waarna hij zich gaat melden omdat hij zijn maag weer leeg heeft gemaakt. Dus weer honger ! Gelukkig slaapt hij 's nachts wel lekker door, wordt hij meestal maar een keer wakker.

Zo verloopt de week rustig. Woensdag Jesse naar opa en oma Kip. Zelfde verhaal, Jesse even huilen maar ook dat was snel over. Donderdag heeft Jesse voor het eerst op het potje geplast. Dat is wel erg goed ! Hij wijst naar zijn luier en geeft aan dat hij moet plassen. Soms is het dan al te laat, maar het begin is er !! Die nacht vond Sem het nodig om van 3 - 5 niet te gaan slapen. Precies de tijd dat hij drie weken eerder geboren werd. Dus behoorlijk brak 's morgens. Gelukkig had ik late dienst. Bren moest 's morgens naar het ziekenhuis en oma Vis reed mee. Ze hebben Jesse ook naar het kinderdagverblijf gebracht. Natuurlijk vond hij het niet leuk om mama en oma weg te zien gaan. Uiteindelijk heeft hij het wel leuk gehad, alleen slapen wilde hij niet. Dus Bren heeft hem begin van de middag weer opgehaald. Om half vier was ik alweer thuis van mijn "late" dienst en heb ik Bren, Jesse en Sem opgehaald. 's Avonds lekkere vette hap gehaald en vlak daarna kwamen tante Von, ome Dennis en Danthe op visite. Dat was erg gezellig en Jesse en Danthe hebben leuk gespeeld. Na een tijdje gingen ze weer weg door het slechte weer en was de derde week dat Sem er is alweer voorbij... FOTO'S

 

WEEK 4

5 tot en met 11 December

Zaterdag was natuurlijk de grote Sinterklaasdag. Maar eerst zijn we naar Utrecht gegaan. De kids achter gelaten bij oma Vis, die bij ons thuis kwam oppassen. Richting Utrecht eerst naar de babydump om naar de buggy te kijken die we in eerste instantie wilden kopen, een buggy waar Jesse en Sem samen in konden, achter elkaar... . Mooi kompakt ding, maar iets rechts daarvan stond een superdeluxe, maar wel een stuk lomper... MMM even denken nog dus maar even naar de Prenatal. Daar stond dezelfde "lompe" maar een stuk goedkoper... Dat maakt de keuze nog lastiger.. Naar de Ikea, om Sinterklaas te helpen met een kadootje, daar kochten we een mooi speelkleed en een opbergbak voor Jesse zijn mega bloks. Even een lekkere bol italiano gehaald bij mijn tentje en terug naar de babydump. Ik stond erg lang te twijfelen tussen de compacte en de luxe lompe.... Brenda ging meteen al voor de lompe (vandaar dat ze met mij getrouwd is denk :)) En als vrouwen hun zinnen ergens op zetten... We liepen uiteindelijk met de "lompe" naar buiten.

's Avonds was het sinterklaas samen met de opa's en oma's en ome Jonny en Michel. Een hard geklop en een flinke gooi met peprnoten deden Jesse wel vreemd doen kijken. Maar toen eenmaal de grote zak met kadoos was ontdekt, werd het ene na het andere kadootje door Jesse uitgepakt. Een avondvullend programma gevolgd door vele "oehs" en "aahs" Nadat alles was uitgepakt en in elkaar gezet moest Jesse toch echt naar bed. Sem ging natuurlijk ook en met z'n allen nog gezellig gezeten...

Zondag was een super relax dag. Ik heb tot half zes 's avonds in mijn pyama gezeten tot ik eruit moest om patatjes te halen. Ons weer verheerlijkt aan de vette hap. Gauw pyama weer aan en vroeg onder de wol..

Maandag was ik vrij. Eindelijk droog weer zodat we een eerste wandeling gingen maken met de nieuwe buggy... Eerlijk is eerlijk, maar die "lompe" is wel supermooi en relaxed. Jesse vindt het ook helemaal super om voorin te zitten. Naar de pekingtuin vogeltjes kijken en weer huiswaarts. 's Avonds kwamen ome Rein en tante Lies op bezoek. Leuk spelen met Jesse en natuurlijk even Sem vasthouden.

Woensdag moesten we met Sem langs de kinderarts ter controle.. Alles was gelukkig helemaal goed.. Alles erop en eraan. Sem was ruim 55 centimeter en 4,9 kilo zwaar !! Flink aangekomen dus, en dat is ook wel te merken. Meneer slurpt de ena na de andere fles leeg. Mama, Jesse en Sem naar oma Vis gebracht want ik had "late" dienst. Om kwart voor 5 klaar met werken, even gegeten en toen mijn kroost weer opgehaald.

Donderdag hadden we een afspraak bij het consultatiebureau. Beetje dubbel want we waren de dag ervoor al bij de kinderarts geweest. Ook hier weer lengte en gewicht, en nu was hij ruim 5 kilo !! Hihi dat kereltje groeit snel.. Ook daar alles nagekeken en alles goed bevonden, gelukkig.. 's Avonds kwam tante Diny langs om Sem te bewonderen, en een leuk pakje gekregen !

Vrijdag Sem alweer vier weken jong en ging Jesse weer naar het kinderdagverblijf. Ik had hem gebracht en hij moest al een stuk minder huilen toen ik weg ging. Hij heeft nu de hele dag vol gemaakt, dus zelfs daar geslapen. Ik had wel gezegd dat als hij niet wilde, ze moesten bellen (net als vorige week) en dat ik hem dan kwam halen. Maar na een half uur sliep meneer, dus dat is super ! Hij had weer leuk geknutseld en gespeeld. Toen ik hem kwam halen, liet hij wel een traantje toen hij me zag, maar al veeeel minder dan voorheen. Nog even en hij gaat het echt leuk vinden! Zoals zowat elke avond lagen de twee trotse ouders alweer vroeg in bed, op naar de volgende week.. FOTO'S

 

WEEK 5

12 tot en met 18 December

Deze zaterdag moest ik werken, maar was gelukkig redelijk op tijd terug... Zondag eerst de kerstspullen tevoorschijn gehaald. Onze takken en andere versieringen hangen weer en toen Jesse van zijn middagdutje beneden kwam, vond hij al die lampjes natuurlijk schitterend. Even wat eten en toen zijn we eerst naar opa en oma Kip geweest. Voor het eerst met Sem. Het was lekker weer dus we hebben onze superbuggy genomen en zijn gaan lopen. Jesse vond het natuurlijk ook weer erg leuk, en heeft lekker taart gegeten. Maar na een uur ging het stel de buggy weer in en zijn we naar ome Rein en tante Lies gewandeld. Tante Lies vierde haar verjaardag. Sem heeft vooral geslapen en Jesse vooral veel gesnoept. Taart, kaas worst stokbrood enz. enz. Dus dat was erg gezellig :) Het plan was om een uurtje te blijven maar uiteindelijk na drie uur gingen we huiswaarts. Het was op de terugweg al donker en Jesse vond alle lichtjes erg leuk. We waren zo vol van de lekkernijen, dat we thuis maar een soepie opgewarmd hebben. Daarna de kroost naar bed, en wijzelf volgden ook niet lang daarna.

Maandag helaas weer werken, kort weekendje.. 's Middags kwam de manager van Brenda op kraambezoek. Dat was wel leuk, en kon Brenda gelijk doorgeven dat ze voortaan op maandag en woensdag wil werken. 25 Januari moet ze weer beginnen, de eerste twee weken halve dagen.

Woensdag moesten we de tweede Mexicaanse griepprik halen. Jesse was een dapper kereltje want hij gaf nauwelijks een kick gelukkig. Daarna snel naar huis, waar oma Vis zat met Sem. Brenda moest naar de tandarts en ik aan het werk, dus oma bleef op onze twee kerels passen.. De kids vroeg naar bed en 's avonds werd ik verschrikkelijk beroerd. Als ik mijn pink bewoog deed het al pijn, dus ik lag al om half 9 op bed. Pff vast last van die prik, de hele nacht sterretjes gezien en liggen rillen, diep onder de dekens. Brenda had overgegeven, dus dat zal vast van de prik geweest zijn. 's Morgens was het al een stuk minder, en Jesse had nergens last van gehad, gelukkig. Gordijnen open, en daar was een witte wereld. Het had gesneeuwd en niet zo'n beetje ook ! Gezellig..

's Avonds had ik een diner van KPN in Amersfoort. Mama dus een avondje alleen met Sem en Jesse. Rond kwart over negen thuis en Bren was het zat en dook vroeg haar bed in. Ik nog even computeren en maakte het ook niet laat na zo'n nacht. De volgende ochtend Jesse weer naar het kinderdagverblijf gebracht, voor het laatst dit jaar. Het afscheid was al niet meer huilerig en hij heeft er ook geslapen. Al met al gaat het een stuk beter. Hij heeft er op de slee gezeten en ee mooie kerstboom in elkaar geknutseld. Toen Brenda hem 's middags ging halen biggelden er wel flink wat tranen over zijn wangetjes.. Eenmaal thuis was het mannetje weer blij en hebben we 's avonds lekker patatjes en kroketjes gehaald. MMM dat was smullen voor het mannetje, nog een milkshake er achteraan en zo eindigt de week alweer, Sem 5 weekjes "oud"...... FOTO'S

 

WEEK 6

19 tot en met 25 December

Zaterdag was het weer even kraamvisitedag. Tante Barbara, ome Arjan, Naomi en Lizzy kwamen 's middags op bezoek. Half 1 stonden ze voor de deur. dat was wel erg gezellig en Jesse ging leuk spelen met Naomi. Ook Sem en Lizzy hadden even een onderonsje in de box. Natuurlijk moesten de 4 kids ook met z'n vieren op de foto wat leuke plaatjes opleverde. 's Avonds kwam de rest uit de middle of nowhere.. Nathalie en Maurice. Die vonden het een geinig mannetje.. Even later kwamen ook nog tante Marga en Anita langs die Sem erg op mij vonden lijken :) komt vast door die blauwe kijkertjes van hem. Natuurlijk moesten de twee tantes op de foto met hun (achter) neefjes. Het was erg gezellig dat ze er waren en Jesse vermaakte zich prima en slokte de aandacht natuurlijk flink op...

Zondag was een relax dagje. 's Middags kwamen ome Rein en tante Lies langs. Op de foto met z'n vieren en Jesse had van de buurvrouw een slee gekregen, dus mama en ome Rein en tante Lies gingen met Jesse sleeen. Dat was wel erg cool, maar veel te kort. Maar het begon al weer erg koud te worden. Later hebben ome Rein en ik lekker patatjes en zo gehaald bij onze snackbar Sophie ! Jesse (en iedereen) natuurlijk erg smullen! Sem slaapt tegenwoordig erg goed nu we hem inbakeren, zo houdt hij zichzelf niet wakker. Ook spuugt hij niet veel meer, dus dat gaat de goede kant op. Het is een lekker Hollands knulletje... Hij begint nu ook geluidjes te maken...

Kerstavond hadden we kadootjes voor elkaar en een paar kleine dingen voor de kids. Jesse had een supergave helicopter! En Sem een aapje :) De volgende ochtend, eerste kerstdag, hadden we zoals altijd een gezellig ontbijt. Jesse lekker smikkelen van de croissants met jam en papa en mama van de andere lekkernijen.. Sem.. lag lekker te slapen in zijn box. Door het weer had ik besloten om ons door opa Kip op te laten halen en dan een taxi terug te nemen. Dus op weg naar opa en oma Kip om daar eerste kerstdag te vieren. Opa en oma hadden de box opgezet voor Sem en de Bart Smit stond voor Jesse ook weer klaar.. Leuk spelen bij opa en oma. 's Avonds hebben we heerlijk gegrild en Jesse hield het aardig vol. Toen hij het zat was een filmpje van Thomas de trein opgezet en meneertje ging lekker kijken, terwijl wij de rest van het vlees en vis opmaakten. Om kwart voor negen stond de taxi voor de deur en gingen we huiswaarts. De kids in bed en niet veel later volgden wij ook... FOTO'S

 

WEEK 7

26 December tot en met 1 Januari

Na eerste kerstdag bij opa en oma Kip waren natuurlijk opa en oma Vis gezellig aan de beurt. De hele familie ging al wandelend over ijs en sneeuw met de dubbele buggy richting opa en oma en de oompies natuurlijk... Eenmaal binnen was opa al vrij snel de klos en wilde Jesse direct naar zolder om met naar de treintjes van opa te kijken. Daar vermaakten zij zich wel even.. Eenmaal beneden duurde het ook niet erg lang voordat opa en Jesse wederom boven stonden om naar het getuut-tuut en tingeling te luisteren. 's Avonds heerlijk gegeten. Daarna ging Jesse met ome Michel naar boven, want die heeft ook een hoop interessante spullen op zijn kamer staan. Het keyboard was wel het leukst dus daar ging Jesse wel even zoveel mogelijk herrie uit proberen te halen. Na de bakkies koffie gingen we weer met de dubbele buggy met onze kroost erin naar huis. Dit keer over de wat grotere wegen zodat we iets minder glibberden en glijden...

Richting oudejaarsavond werd Jesse erg ziek. Dinsdagavond zijn we zelfs op de huisartsenpost geweest omdat hij als een vaatdoekje was, en erg hoge koorts had. Gelukkig bleek er niets aan de hand, behalve iets dat duidde op een griep.. Als hij vrijdag og steeds koorts had, moesten we weer bellen. Op oudejaarsdag kwamen opa en oma Vis nog even langs. Daarna ome Rein en tante Lies. Die bleven gezellig oud en nieuw vieren. Lekker eten gehaald bij Nefertity, Jesse op tijd naar bed en toen kwam weer eens ouderwets het Monopolyspel tevoorschijn. Zoals gewoonlijk lagen papa en tante Lies er het eerst uit, en zaten dan op de reservebank... Tegen twaalven muziekje aan en Jesse wakker gemaakt. Sem bleef liggen en sliep door het knalen heen. Papa had mooi vuurwerk gekocht, en Jesse vond dat erg mooi, maar kon er niet echt van genieten omdat ons kereltje nog steeds erg ziek was. Al met al lagen we redlijk op tijd (2:00) op bed.

Helaas was Jesse nog steeds erg ziek, en op nieuwjaarsdag nog steeds hoge koorts. Dus de huisartsenpost weer gebeld, die vonden dat we toch nog even langs moesten komen. Oma Vis stond al vroeg op de stoep om op Sem te passen. Papa en mama hadden zelf als Jesse zijn tas ingepakt omdat ze bang waren dat Jesse misschien moest blijven. Eenmaal aan de beurt bleef de diagnose hetzelfde, een flinke griep. Gelukkig niets ernstigs gevonden. Nieuwjaarsdag kwamen alle opa's en oma's langs en vonden Jesse ook nog erg zielig. Nieuwjaarsavond op tijd ons bed in en gelukkig een redelijk rustige nacht gehad...... FOTO'S